Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@16:15:46 GMT

محیط خانواده ریشه اصلی كم توجهی کودکان به نماز است

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۷۹۹۱

محیط خانواده ریشه اصلی كم توجهی کودکان به نماز است

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، حجت الاسلام محمد کاظمی، از اساتید مرکز تخصصی نماز قم در بیرجند، شب گذشته 10 مهر، در کارگاه آموزشی تبیين نقش مادران در تربيت دينی فرزندان که به همت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی و ستاد اقامه نماز استان برگزار شد، به نقش نماز در كاهش آسيب‌های اجتماعی و جايگاه عظيم آن در دين مقدس اسلام اشاره کرد و گفت: كم توجهي فرزندان به نماز از خانواده‌ها آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر خانواده در تربيت فرزند كوتاهي كند، آن‌ها را از نماز دور كرده و زمينه برای آسيب‌های اجتماعی فراهم مي‌شود.

این استاد حوزه خانواده بیان کرد: ريشه بسياری از بيماری‌های روحی و روانی در پرتو تربيت و پرورش صحيح ديني و عشق فرزندان به نماز برطرف می‌شود.

کاظمی اظهار کرد: مادران با تقويت روحيه اقامه نماز و حضور در مسجد می‌توانند فرزندان خود را در مقابل هجمه‌های دشمن بيمه كنند.

وی افزود: اهميت حضور والدين به همراه فرزندان در مساجد از اين لحاظ حائز اهميت است كه اين رفتار والدين باعث می‌شود فرزندان با چنين محيط‌هايی انس و الفت بگيرند چراکه كودكان و نوجوانان از طريق خانه به نماز و مسجد وارد مي‌شوند و نقش مادران بسیار مؤثر است.

این استاد حوزه خانواده گفت: جلوه‌های رفتاری والدين و نقش الگويی آنان در ترغيب فرزندان به نماز و مسجد از والاترين احساسات مذهبي است.

کاظمی یادآور شد: بايد زيباترين و خوشايندترين اوقات كودكان در خانواده زمانی باشد كه بزرگترها به خصوص مادران آماده اقامه نماز می‌شوند که این امر الگوی مؤثری را برای تربيت درست فرزندان فراهم می‌آورد.

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان جنوبی اجتماعی والدین نماز کودکان مسجد قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۷۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است

عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با اشاره به اینکه هر یک ساعت مشاهده تلویزیون، ۱۰ درصد ضریب هوشی کودکان را کاهش می‌دهد، گفت: کاهش آستانه تحمل، قدرت تحلیل، ضریب هوشی و پرخاشگری کودکان از آثار زیان‌بار استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است.

مریم عزیزخانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه استفاده بی‌رویه از فضای مجازی می‌تواند سه آسیب مهم برای فرزندان داشته باشد، اظهار کرد: امواج وسایل دیجیتالی مانند تلفن هوشمند، تلویزیون و کامپیوتر بر قسمت جلویی مغز که لوب پیشانی نام دارد، تأثیر منفی می‌گذارد و سبب بروز آسیب‌هایی به مغز می‌شود، تأثیر این امواج در کودکان زیر دو سال نیز سبب تخریب سلول‌های لوب پیشانی مغز می‌شود که علتی برای کاهش آستانه تحمل، قدرت تحلیل، ضریب هوشی و پرخاشگری کودکان است.

وی با اشاره به اینکه هر یک ساعت مشاهده تلویزیون، ۱۰ درصد ضریب هوشی را کاهش می‌دهد، افزود: والدین باید با نظارت‌های موردنیاز مانع آسیب به مغز فرزندان شوند، چراکه در سن ۱۵ سالگی رشد مغزی افراد تا حد زیادی انجام می‌شود و اگر در آن زمان متوجه آسیب‌های وارده ناشی از رسانه‌ها به فرزندان شویم، طی کردن مسیر جبران دشوارتر خواهد بود.

عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با بیان راهکارهای مدیریت و کنترل آسیب استفاده بیش از حد رسانه‌ها توسط کودکان ادامه داد: والدین باید الگوی رفتاری فرزندان باشند و استفاده از رسانه‌ها را اول برای خود و سپس برای فرزندان کنترل کنند، همچنین هنگام مواجه شدن با افراط فرزند در استفاده از تلفن همراه، نوازش کلامی را مورد توجه قرار دهند و با زبانی نرم و بیانی دوستانه مانع استفاده بیش از حد از رسانه‌ها توسط کودک شوند، چراکه با پرخاشگری و تخریب شخصیت فرزندان نمی‌توانیم انتظار فرمان‌برداری داشته باشیم.

عزیزخانی با بیان اینکه در مواجهه با برخی اشتباهات باید اصل تغافل را رعایت کنیم، عنوان کرد: اگر فرزند دچار اشتباهی شد، با پذیرش آن سعی کنیم رفتاری مناسب شرایط با فرزندان داشته باشیم و فرزند را مورد سرزنش و توهین قرار ندهیم، چراکه فرزندان به ویژه در دوران کودکی باید با آزمون و خطا مواردی را بیاموزند و بعضی موقعیت‌ها را در زندگی تجربه کنند، همچنین تعریف و تمجید از ویژگی‌های مثبت او را مدنظر قرار دهیم تا حس امنیت در وجود فرزندان برقرار شود.

وی با تاکید بر اینکه با ایجاد سلامت معنوی در خانواده می‌توانیم رابطه مؤثری میان اعضا به ویژه والدین و فرزندان برقرار کنیم، اضافه کرد: کلیدی‌ترین عنصر در تربیت، محبت است و اگر در تعامل با فرزندان بر اساس شناخت و آگاهی‌ها قدم برداریم و محبت را چاشنی آن کنیم، باعث می‌شود رابطه محکم و پایداری با فرزندان‌مان داشته باشیم، اینگونه به عنوان تسهیل‌گر در امر تربیت فرزندان می‌توانیم نقش مؤثری ایفا کنیم.

کد خبر 751285

دیگر خبرها

  • دختران؛ تجلی رحمت الهی
  • کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است
  • همزمان با هفته معلم، تقدیر از زحمتکشان عرصه آموزشی
  • گرفتاری‌های ما در چه چیزی ریشه دارد؟
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • کمک ۱۲۸ میلیارد تومانی مردم برای ساخت مسجد در کشور
  • ریشه و علت گرفتاری‌ها در چیست؟
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم